Spørgsmål & Svar

Her kan du finde svar på de ofte stillede spørgsmål som Ronald McDonald BørneFond får stillet. Hvis du ikke finder svar på det du søger efter er du velkommen til at kontakte Ronald McDonald Børnefond på info@rmbornefond.dk

Om Ronald McDonald Husene

Frivillige, introvideo

Rikke Holm er administrerende direktør for Ronald McDonald Børnefond. Anja Boe Faber er daglig leder af Ronald McDonald Hus. Husassistent Iben Bockhoff sørger for, at huset fungerer i dagligdagen. De er ansat af Ronald McDonald BørneFond, som er en selvstændig fond, hvis bestyrelse er husets øverste ansvarlige ledelse.

Ronald McDonald BørneFond betaler hvert år husets driftsomkostninger, men Ronald McDonald Hus modtager også driftssponsorater fra andre fonde og virksomheder.

Pengedonationer går til Ronald McDonald BørneFond, som bruger pengene til at betale for driften af Ronald McDonald Hus og for familiernes ophold i huset samt til at gøre det rart og hyggeligt for dem at være i huset. Pengene går bl.a. til at udskifte inventar og til spil og legetøj til børnene. Alle pengedonationer administreres af Ronald McDonald BørneFond, som har opført huset, og hvis primære opgave er at sørge for, at huset altid er velfungerende.

Ronald McDonald Hus, Ronald McDonald BørneFond og McDonald’s Danmark er tre selvstændige organisationer med et stærkt samarbejde om et fælles mål: At give familier med alvorligt syge børn et trygt sted at bo nær deres barn, mens det er indlagt på Rigshospitalet. Fonden er stiftet af McDonald’s Danmark og har det primære formål at drive Ronald McDonald Hus. Fonden er dermed husets hovedsponsor, og McDonald’s Danmark støtter hvert år fonden.

Nej, huset er hverken et hotel eller et hospital. Det er et hus, hvor familier med alvorligt syge børn kan bo, mens deres barn er indlagt på Rigshospitalet. Barnets behandling foregår på hospitalet, og i huset kan familien skabe en tryg base og en hverdag med rutiner, som kan virke beroligende, når man er bekymret og lever i uvished. Familien klarer selv daglige opgaver som f.eks. indkøb, madlavning og tøjvask.

Det koster 800 kroner i døgnet at have en familie boende i et af husets værelser. Familien betaler selv 320,- ekskl. Moms i døgnet, mens resten dækkes af midler fra Ronald McDonald BørneFond. De fleste familier får refunderet deres egenbetaling på 320 kroner af deres kommune. Man kan henvende sig til personalet for yderligere information.

Både Ronald McDonald Hus og Ronald McDonald BørneFond samler penge ind til huset. Fonden får hvert år støtte fra en lang række virksomheder, fonde og privatpersoner.

Pengedonationer går til Ronald McDonald BørneFond, som bruger pengene til at betale for driften af Ronald McDonald Hus og for familiernes ophold i huset samt til at gøre det rart og hyggeligt for dem at være i huset. Pengene går bl.a. til at udskifte inventar og til spil og legetøj til børnene. Alle pengedonationer administreres af Ronald McDonald BørneFond, som har opført huset, og hvis primære opgave er at sørge for, at huset altid er velfungerende.

Derudover arrangeres der hvert år indsamlingsaktiviteter til fordel for huset.

Hvem bor i Ronald McDonald husene?

Familier, der har et barn indlagt på Rigshospitalet med en alvorlig sygdom, kan bo i huset. Både forældre, søskende, bedsteforældre og venner til familien kan bo i huset, og det syge barn kan også være i huset sammen med sin familie, hvis lægerne vurderer, at det er forsvarligt. Familien kan også have overnattende gæster på deres værelse.

Familierne kan bo i huset, så længe barnet er indlagt på Rigshospitalet. Der er ingen øvre grænse for deres ophold. Siden huset åbnede i 2002, har 2350 familier boet dér, og de bor i gennemsnit i huset i 19 dage – nogle familier har boet i huset i mere end et år.

Ja, det syge barn kan være i huset sammen med sin familie, hvis lægerne vurderer, at det er forsvarligt.

Nej, familier kan ikke selv reservere et værelse. Det er sygeplejersker og læger fra Rigshospitalet, der henviser familier til huset, og herefter er det husets personale, der prioriterer, hvilke familier der får tilbudt et værelse i huset. Familier med søskende og med lang afstand til Rigshospitalet prioriteres.

Familie eller venner er altid velkomne i huset. Det er også muligt at låne senge, så gæsterne kan overnatte på familiens værelse.

Faciliteter og dagligdag i Ronald McDonald Hus

Hver familie disponerer over et værelse på 20 eller 30 m2 plus egen entré og eget bad. Alle værelser er møbleret med en dobbeltseng, skrivebord og stol, lænestole og sofabord, reoler, tv og skabe til tøj. I husets tre store værelser er der desuden sovesofa, mens der i de ni øvrige værelser er en ekstra seng.

Udover familiernes egne værelser er der masser af fællesfaciliteter, som familierne frit kan benytte. Huset har et stort lyst fælleskøkken med køleskab og fryser til hver familie, flere opholdsstuer med tv, computerrum og vaskerum. Og så er der selvfølgelig legerum med masser af legetøj og spil.

Der er ingen faste rutiner i huset, og hver familie kan strukturere deres dag, som de har lyst til. Der er rig mulighed for at spise sammen med andre eller få sig en snak i fællesarealerne, men familierne kan også fint trække sig tilbage, hvis de har mere brug for det.

I løbet af året har huset forskellige arrangementer for familierne og deres nærmeste. Personalet arrangerer løbende aktiviteter, der giver hele familien adspredelse, f.eks. fællesmåltider, zoneterapi, massage og yoga. Der er af og til også teaterforestillinger i huset, og i forbindelse med husets fødselsdag har flere kendte musikere underholdt familierne, heriblandt Rasmus Seebach.

Frivillig i et Ronald McDonald Hus

Huset har ca. 50 frivillige, som er i huset alle ugens dage 24-7. De frivillige leger med børnene, hygger om børn og voksne, bager, laver mad og bruger også tid på at rydde op, vaske samt lettere rengøring. Sammen med de fastansatte er de frivillige med til at gøre huset til en tryg base for familierne.

For at være frivillig i huset skal man være fyldt 18 år, være empatisk og have et godt overblik Det er vigtigt, at man har lyst til at hjælpe andre og har overskud til at være sammen med syge børn og deres forældre og søskende i en for familierne meget svær tid. De cirka 50 frivillige i huset har vidt forskellig baggrund, alder og uddannelse.

Vil du vide mere om at være frivillig i huset, kan du kontakte daglig leder Rikke Holm på telefon 35 45 56 00 eller på mail rh@rmhus.dk