Det nye Ronald McDonald Hus, ved Nyt OUH i Odense

I januar 2012 underskrev Region Syddanmark og Ronald McDonald BørneFond en aftale om, at fonden bygger og driver et Ronald McDonald Hus ved Nyt OUH i Odense.

En forsmag på det kommende hus

Fonden har i samarbejde med arkitekter og byggerådgivere udfærdiget tegninger over det nye hus.

Tegningerne er færdige og blev godkendt på regionsmøde i Region Syddanmark, den 24. juni 2019.

Det færdige hus kommer til at være 1400 m2 , får 15 møblerede værelser på mellem 20 og 30 m2 plus entré og eget badeværelse, samt mange fælles faciliteter. Udover 15 værelser får huset også et stort fælleskøkken, flere opholdsstuer, legerum, tv-stuer og vaskerum.

Læs pressemeddelelsen om godkendelsen fra Region Syddanmark, hvor Regionsrådsformand Stephanie Lose som glæder sig til, at huset bliver en realitet, udtaler:

“Vi ved, hvor vigtige de pårørende er i behandlingen af en patient. Vi vil meget gerne have, at de er tæt på og en del af processen, ikke mindst når det gælder børn og unge. Derfor er vi utroligt glade for, vores samarbejde med Ronald McDonald BørneFond, som gør det muligt at stille en bolig til rådighed for nogle af de familier, som har et barn indlagt i længere tid. det betyder alverden for en familie at både forældre og søskende kan bo sammen tæt på det barn, som er indlagt. Og samtidig kan samværet med andre familier i samme situation være med til at hjælpe familierne igennem en svær tid”

Nyt OUH

Når Nyt OUH står færdigt i starten af 2025, vil familier med alvorligt syge børn kunne bo i det fynske Ronald McDonald Hus og dermed være tæt på deres syge barn, imens barnet er indlagt på universitets hospitalet. Præcis som det er tilfældet med Ronald McDonald Hus i København, ved Rigshospitalet.
Region Syddanmark har stillet en grund på 4000m2 til rådighed i nærheden af universitetshospitalets nye børneklynge. Fonden opfører og driver det fynske Ronald McDonald Hus.
Det nye universitetshospital bliver placeret mellem Syddansk Universitet og motorvejen og skal erstatte det nuværende Odense Universitets Hospital. Der er afsat 6,3 mia. kr. til det Nye OUH. Sygehuset bliver det største helt nye sygehus i Danmark, og sammen med et nyt sundhedsvidenskabeligt fakultet vil byggeriet samlet set svare til bykernen i en større dansk provinsby. Første spadestik blev taget i 2015, og efter planen står Nyt OUH færdig i 2027.

Læs mere om byggeriet her. Du kan også besøge byggeriet af Nyt OUH virtuelt.

Ønsker I at støtte det kommende hus i Odense, så kontakt Projektleder Anne Rasmussen via 22738299 / ai@rmbornefond for at høre, hvordan I kan bidrage til familier med alvorligt syge børn.