Frivillige

Ronald McDonald Hus DNA er baseret på frivilligt arbejde og den medmenneskelighed og omsorg frivillige kan give direkte og indirekte til husets familier.

Som frivillig er du med til at skabe et fristed for familierne. Du gør en stor forskel ved at bidrage til at give familierne en tryg og rolig base i en turbulent periode.  Du er med til at gøre en særlig indsats for de raske søskende, som kan have det svært, mens deres bror eller søster er indlagt, og der arrangeres ofte aktiviteter for at give familierne et kærkomment frikvarter. Du indgår i et samarbejde med andre frivillige og de ansatte. Vi afholder temaaftener med erfarings udveksling og sociale arrangementer ca. 4 gange om året.

Frivillige opgaver i huset

Den primære opgave er at hygge omkring de raske søskende og familierne. Vi har en legende tilgang til husets rammer og til familierne.

Hvis du kan lide at være vært eller værtinde, være praktisk i køkkenet og yde omsorg, er det en måde at være frivillig på. Hvis du er vild med at tegne eller lave andre kreative aktiviteter, er det en anden måde. En tredje kan være at bage, lave pandekager, smoothies eller andet med børnene. Der er mange måder at være frivillig i huset på. Der er praktiske opgaver i alle vagter – dog ikke flere end, at der også er god mulighed for ovenstående aktiviteter eller aktiviteter du finder på.

Hvad kræver det for at være frivillig

  • Være empatisk og have situationsfornemmelse
  • Være i stand til at kunne rumme familier, der har et barn med en alvorlig sygdom
  • Tage initiativ og være ansvarsfuld
  • Være minimum 18 år
  • Tage minimum 8 timer om måneden fordelt på 2-3 vagter.

Børneattest og tavshedspligt

Når du bliver ansat indhenter vi en børneattest, og du skriver under på, at du har tavshedspligt.

Det er vigtigt for os, at vores frivillige trives godt, og før du beslutter dig for, om du vil være frivillig, skal du tænke godt igennem, om Ronald McDonald Hus er det rette sted, og om du har tid og overskud til at være frivillig.

Har du lyst til at høre mere om at være frivillig i Ronald McDonald Hus, er du velkommen til at kontakte husets leder, Anja Boe Faber, på telefon 3545 5600 eller på mail ab@rmhus.dk