Start din egen indsamling

– for at hjælpe syge børn og deres familier

Fonden modtager ikke offentlige midler og er derfor helt afhængig af donationer udefra. Det koster 750 kr. pr. døgn pr. værelse i Ronald McDonald Hus i København. Familien betaler 150 kr.- resten dækker fonden. Det vil sige for hver 600 kr. der doneres til Ronald McDonald BørneFond kan vi tilbyde en familie at bo én dag i Ronald McDonald Hus. Ronald McDonald BørneFond er godkendt af SKAT og alle bidrag kan derfor trækkes fra. Du kan læse mere om fradrag på SKAT’s hjemmeside.

På betternow.org kan du starte din egen indsamling og hjælpe os med at hjælpe børn med alvorlig sygdom og deres familier.

Når du støtter Ronald McDonald BørneFond hjælper du børn med kritisk sygdom, deres søskende og forældre.

 

En slags hjem uden for hjemmet

Ronald McDonald BørneFond tilbyder familierne at bo i Ronald McDonald Hus imens deres barn er indlagt på hospitalet. Et Ronald McDonald Hus er et ‘slags hjem uden for hjemmet’, et frirum for familierne. Vi har fokus på at skabe hjemlige rammer hvor man for en stund ‘glemmer’ at man har et barn med kritisk sygdom indlagt på hospitalet.

Det kan være svært for familier at opretholde et normalt familieliv med fx. overskud til legeaftaler, hygge med søster og bror eller bare hverdagens almindelige gøremål som f.eks. madlavning. Det bliver ikke lettere, hvis der er stor afstand imellem hjemme og hospitalet.

Familien samles

Siden åbningen af Ronald McDobald Hus ved Rigshospitalet i 2002, har mere end 2.200 familier boet i husets 12 værelser. Næsten halvdelen af familierne bor udenfor København, på Fyn og i Jylland. Langt de fleste familier har også benyttet sig af muligheden for at samle familien og har haft også søskende eller bedsteforældre boede i huset. Med den mulighed som Ronald McDonald Hus er, bliver det lidt nemmere at holde familien samlet og støtte hinanden i en særlig svært tid.

Hele visionen med Ronald McDonald BørneFond er at etablere og drive Ronald McDonald Huse for, at skabe et frirum, hvor mor og far for en periode kan skubbe en række af hverdagens trivialiteter til side og bare være sammen med deres syge barn og søskende – som en helt almindelig familie

 

TAK for hjælpen til at hjælpe alvorligt syge børn og deres familier, i en særlig vanskelig tid.