Om Ronald McDonald Hus, København

Ronald McDonald BørneFond har siden 2002 drevet Ronald McDonald Huset i København, ved Rigshospitalet. Der har i gennemsnit boet 100 familier i huset om året. I de seneste 3 år har familier i gennemsnit boet i huset i 35 dage.

Hvert år indlægges mange børn på Rigshospitalet, som er alvorligt syge. Nogle af børnene er født for tidligt, andre har kræft, og en del af børnene er hjerteopererede eller i anden behandling. Mange af de indlagte børn bor langt fra hospitalet, så det kan være svært for deres forældre og søskende at få familielivet til at hænge sammen.

Ronald McDonald Hus ved Rigshospitalet giver derfor familier med alvorligt syge børn et midlertidigt hjem, hvor hele familien kan være sammen og samtidig være tæt på hospitalet med læge- og sygeplejefaglig ekspertise. I Ronald McDonald Hus kan søskende være tæt på deres indlagte bror eller søster, og familien kan få en hverdag med rutiner, der på mange måder ligner den, de kender hjemmefra. Familien har også mulighed for at dele bekymringer og uvisheden med andre familier, der også gennemlever en svær tid.

Ronald McDonald Hus har plads til 12 familier ad gangen, og siden 2002 har mere end 2.000 familier boet i huset. Ronald McDonald BørneFond er hovedsponsor for Ronald McDonald Hus, men huset modtager også hvert år pengedonationer, driftssponsorater samt forskellige gaver og aktiviteter fra både virksomheder, fonde og privatpersoner.

Læs mere og se en film om Ronald McDonald Hus

Ronald McDonald BørneFond • Juliane Maries Vej 12 • 2100 København Ø • info@rmbornefond.dk •